Kurz předškolní přípravy

Zveme Vás na celoroční kurz pro předškoláky s klinickou logopedkou
Mgr. Barborou Ilgnerovou.

Kurz je založen na spolupráci rodičů a dětí. 

Program MAXÍK je určený pro předškoláky, děti s odloženou školní docházkou i prvnáčky, kterým se psaní a čtení ve škole příliš nedaří. Stejnou měrou program rozvíjí čtenářskou a matematickou pregramotnost.

Děti se během 15 lekcí naučí systematicky pracovat, všímat si své práce, dodržovat pravidla. My rodiče se zase naučíme respektovat a naslouchat potřebám dítěte.

Během celého programu se uplatňuje laskavý přístup k dětem, bez upozorňování na chyby a frustraci dítěte. Jednotlivé lekce rozvíjí komunikační schopnosti dětí – výslovnost a tvorbu vět, porozumění obsahu slyšeného, orientaci v prostoru, grafomotorické dovednosti – správný úchop tužky. Nacvičují se nové pohybové stereotypy potřebné pro zvládnutí školní docházky – správné sezení u stolu a dýchání. Posilují sluchové a zrakové vnímání – zejména motoriku očních pohybů, která je důležitá při nácviku čtení a psaní.

Celým programem děti bude provázet postavička Maxíka. Z každé lekce si dítě s rodičem odnese časově nenáročné úkoly, které s rodičem trénuje do dalšího setkání.

Přihlašování emailem na ilgnerova@gmail.com.